“Het is wel stil bij jullie zeker, in de zomer?” “Niet veel te bellen, denk ik?” Het duurde even voor ik bij was gekomen van het lachen. Maar; blijkbaar denken er nog steeds mensen in hokjes van 2 weken noord, 2 weken midden en 2 weken zuid, bouwvak alles 6 weken stil, anno vorig millennium!!! Zelf zie ik al weken hele horden met aanhangwagens en caravans in alle richtingen rijden. Heel Nederland Pensioenland is al onderweg of gaat onderweg. Gezinnen met volwassen kinderen trekken er ook al op uit en deze polonaise duurt door tot achterin september.. wellicht oktober..

Wat is nu het effect hiervan? Bij ons een beter gesprek, bij soms iets meer contactpogingen. (ik hou niet van predictive dailers dus liever progressive!) Je treft zo meer mensen die vrij zijn thuis (of op het gemak op de camping) als je B2C belt. Je krijgt sneller te horen wanneer je meneer of mevrouw kunt terugbellen als je B2B belt. Win-win zeg ik. Die mensen zijn toch ook 24/7 online allerlei zaken aan het bestellen, uitzoeken en aan het reageren? Dat stopt toch ook niet?

Ik vergeet daarbij bijna zelf, dat we al lang niet meer aan die vast lijn vastzitten! Zo gewoon is het (een) mobiel nummer te bellen dat dit niet meer “bijzonder” is. Let maar op; volgend jaar is roaming gelijk aan de thuissituatie en ook dit jaar nemen steeds meer mensen gewoon de mobiel op dankzij kortingen en de laatste stunts met buitenlandbundels. (Binnenkort gelukkig ook geschiedenis.)

Wil jij dus je omzet op pijl houden, of je werving of… wat dan ook; gewoon doorbellen. Of, wat mijn voorkeur heeft, ons door laten bellen 😉

Fijne topzomer gewenst!